Vés al contingut
1

Marcos Ortega (Comuns Sumar): «Som la garantia de les polítiques progressistes i del diàleg»

 

 

Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

Marcos Ortega, de Comuns Sumar, ha dit a Ràdio Pineda que Catalunya necessita polítiques progressistes i d'esquerres, i també diàleg entre les diferents visions de país. Ha defensat que els Comuns han permès arribar a acords i ha defensat el model que es va fer amb el tripartit, amb una majoria progressista: «PSC, ERC i Comuns és el que reflecteix la majoria de la realitat Catalana».

Un dels eixos del programa de Comuns Sumar és l'habitatge social i també la regulació dels habitatges de lloguer. Marcos Ortega ha posat com exemple el mercat del lloguer a Pineda: «Ara, al portal Habitaclia el 80-90% dels habitatges de lloguer són de temporada».

 

Un altre eix, ha dit, és la sanitat. Ha dit que cal reforçar l'atenció primària, millorar amb més personal i recursos els hospitals, i reduir les llistes d'espera.

Marcos Ortega ha defensat una hisenda pròpia i un millor finançament per Catalunya. També ha dit que sense Comuns Sumar, no s'hagués arribat a l'amnistia. I també ha explicat que que les prioritats són les polítiques socials, d'esquerres i també el dret a decidir.

Ha afegit que cal combatre la dreta i l'extrema dreta i fer un front comú. Ha dit que el que ha passat a Pedro Sánchez ja fa temps que s'està vivint. Ha posat exemples com els de Pablo Iglésias i Mònica Oltra, i els casos també de l'independentisme: «Cal obrir un font democràtic i acabar amb aquestes maneres de fer amb denuncies falses».


Marcos Ortega considera que el 12 de maig hi haurà un resultat majoritari de partits progressistes i d'esquerres i ha defensat el paper dels Comuns: «El Partit Socialista, tot sol, gira cap a la dreta, i amb nosaltres garantim polítiques d'esquerres». També ha parlat de la vàlua de la candidata, Jèssica Albiach, de qui ha dit que «coneix la realitat i les dificultats de viure a Catalunya, és una persona molt coneguda i amb experiència» . En l'entrevusta també ha defensat Catalunya com a terra d'acollida, amb una bona integració social i laboral, l'educació pública i la transició ecològica que lluita contra la crisi climàtica.

 

Comuns Sumar organitza un acte a Pineda i una trobada amb associacions pel dret a l'habitatge


 

L'acte es farà aquest divendres a 2/4 de 5 de la tarda. Hi serà Lluís Mijoler (Candidat número 2 i alcalde del Prat) i també Salvador Milà, que va ser Conseller de la Generalitat de Medi Ambient i habitatge. Durant la visita hi serà Marcos Ortega, regidor dels Comuns de Pineda aixi com la presència de candidats del Maresme dels Comuns. També s'ha previst un acte a la pl. Estació i un passeig per Pineda amb una trobada amb associacions pel dret a l'habitatge i gent gran.

 

A més, participaran a l'acte central de campanya que es farà a Mataró. Es farà el mateix divendres a la tarda al Cafè del Mar de Mataró. Hi haurà la presència de Jèssica Albiach candidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya, la Ministra de Joventut i infància Sira Rego i també Lluís Mijoler (número 2), el candidat del Maresme Sergi Morales (nº17), que és també regidor de promoció econòmica de Mataró.